Adatbázisok

Tárgy :
Böngészés:
0-9abcdefghijklmnopqrstuvwxyz
Keresés:
jogtudomány
E
Bezár

Legal Source

Hozzáférés: http://search.ebscohost.com/login.aspx?authtype=ip,uid&profile=ehost&defaultdb=lgs

Az adatbázis tartalma: Az Ebsco adatbázisa több mint 1.100 folyóirat teljes szövegéhez biztosít hozzáférést, lefedve a jogtudomámy minden területét, mint például a büntetőjog, nemzetközi jog, szervezett bűnözés, egészségügyi jog, családjog, munkajog, kereskedelmi jog, pénzügyi jog, biztosítási jog, sportjog.

Elérhető címek listája: https://www.ebscohost.com/titleLists/lgs-coverage.htm

[ Bezár ]
orvostudomány, orvosi e-folyóirat gyűjtemény
E
Bezár

Lippincott Kiadó orvosi folyóiratai

Hozzáférés: http://ovidsp.tx.ovid.com

Az adatbázis tartalma: Az LWW a Wolters Kluwer több mint 200 címet tartalmazó egészségügyi folyóirat-adatbázisa. A gyűjtemény az orvostudomány valamennyi területét lefedi.

[ Bezár ]
orvostudomány, orvosi e-könyv gyűjtemény
E
Bezár

Lippincott Kiadó orvosi könyvei

Hozzáférés: http://ovidsp.tx.ovid.com

Az adatbázis tartalma: A kiadó több mint 1.000 e-könyve érhető el teljes szöveggel. A gyűjtemény az orvostudomány valamennyi területét lefedi.

[ Bezár ]
irodalomtudomány
E
Bezár

Literature Resource Center - LRC

Hozzáférés:
Az adatbázis a DE területéről a http://infotrac.london.galegroup.com/itweb/debre címen a Literature Resource Center linken keresztül érhető el.

Az adatbázis tartalma: több mint százezer szerző életrajzi adatai, bibliográfiája, a Contemporary Literary Criticism nyomtatott változatából válogatott anyag, egyéb kritikai művek, illetve írások, a következő sorozatok nyomtatott változataiból: Classical and Medieval Literature Criticism, Drama Criticism, Literature from 1400 to 1800, Nineteenth-Century Literature Criticism, Poetry Criticism, Shakespearean Criticism, Short Story Criticism, Short Stories for Students, and Twentieth-Century Literary Criticism, etc. Ezen túl 250 folyóirat teljes szövegű változata, internetes források listája, illetve a Merriam-Webster's Encyclopedia of Literature teljes anyaga.

Keresési tanácsok:

 • Author Search: az adott szerző életrajzi adatait, bibliográfiáját, és a róla szóló kritikai műveket találhatjuk meg.

 • Title Search: az életrajzi adatokban, a bibliográfiákban, a kritikai írásokban, és a művek összefoglalásaiban kereshetünk a megadott címre.

 • Keyword Search: kulcsszavas keresés.

 • Advanced Search: rendkívül sokféle keresési lehetőség közül választhatunk, használhatjuk a Boolean operátorokat is.

 • Authors by Type Search: keresőfelületén szerzők meghatározott csoportjára kereshetünk. így meghatározhatjuk a keresett szerzők nemét, nemzetiségét, születési idejét, illetve azt, hogy mely irodalmi mozgalom tagjai voltak.

 • Merriam-Webster's Encyclopedia of Literature Search: külön, csak az Encyclopedia of Literature teljes anyagában is kereshetünk.

 • MLA International Bibliography with Directory of Periodicals: ezen a linken keresztül érhető el ez az adatbázis.

 • A találatokat lementhetjük, kinyomtathatjuk, vagy e-mail-ben is elküldhetjük.
  A képernyő tetején található Search Guide menüponttal további keresési tanácsokat, segítséget kapunk az adatbázis használatával kapcsolatban.

  Az adatbázissal kapcsolatos kérdéseivel forduljon az adatbázis referenséhez:  Köpösdi Zsuzsa koposdi@lib.unideb.hu 61916
  [ Bezár ]