• Magyar
  • English

Csillagászat

Astromaterials

A houstoni Johnson Űrközpont honlapja.

Astronomiae Historia

Linkgyűjtemény a csillágászat területén.

Biomedlink

 

A csillagászat magyar nyelvű bibliográfiája

A szakcsillagászat, az amatőrcsillagászat, a csillagászattörténet, a csillagászati ismeretterjesztés és az űrkutatás, az űrhajózás csillagászati kapcsolatú, magyar nyelven nyomtatott irodalma a kezdetektől napjainkig (könyvek, évkönyvek, könyvrészletek, folyóiratok, tanulmányok, közlemények, cikkek, nagyobb híradások könyvészeti adatai és lelőhelyei.)

Csillagászat.lap.hu

Csillagászattal kapcsolatos folyóiratok, amatőr csillagászok honlapjai, oktatás, obszervatóriumok, egyesületek, Naprendszerrel kapcsolatos linkek gyűjteménye.

International Astronomical Union (IAU)

Az 1919-ben alapított Nemzetközi Csillagászati Unió honlapja. Feladata a nemzetközi tudományos együttműködés szervezése a csillagászat terén.

Magyar Csillagászati Egyesület

Bemutatja az év csillagászati eseményeit, jelenségnaptáron keresztül követhető a csillagok állása. Szabadidős tevékenységek listája a csillagászat iránt érdeklődőknek. Linkgyűjtemény a hasonló témájú oldalakhoz.

NASA National Aeronautic and Space Administration

Az 1958-ban létrehozott Nemzeti Légügyi és Űrhajózási Igazgatóság (Washington) honlapja. Űrkutatással, űrrepüléssel, a Föld körüli környezet vizsgálatával foglalkozik.

Open Directory Project-Csillagászat

A legnagyobb és legátfogóbb, önkéntes szerkesztők által ősszeállított linkgyűjtemény a csillagászat területén.

Sloan Digital Sky Survay
 
TIT Budapesti Planetárium

A csillagászat és az űrkutatás legújabb eredményeit bemutató intézmény honlapja, amely színházi eszközöket alkalmaz az ismeretterjesztésre.

Bejelentkezek
Keresés a katalógusban

 

Összetett keresés