• Magyar
  • English

Európai Unió

Estia

Linkforrás az oktatásról, szakmákról, munkavállalásról az európai országokban.

eu.lap.hu

Az EU-ról és országairól szóló hasznos információk gyűjtőhelye. Magyar EU hírek, az EU legfőbb szervei, oktatáspolitika.

Eupalyazat.lap.hu

Linkek az EU-val kapcsolatos oldalakra, különböző pályázatokkal kapcsolatos információk, ösztöndíjak, álláslehetőségek, sajtószemle.

EUR-Lex

Keresési lehetőség a törvényhozással kapcsolatos dokumentumok között.

Európa Böngészősarok

Az oldalakon olyan ismertetőket lehet találni, amelyek a lehető legegyszerűbben bemutatják az Európai Uniót és tevékenységi területét. A kereséshez témalista, címmutató használható.

Európai Bíróság

A honlap az Európai Unió minden hivatalos nyelvén olvasható. Tájékozódhatunk az Intézmény felépítéséről, keresési lehetőség van a jogesetek között, linkek más EU-val kapcsolatos oldalakra, kapcsolatok nemzeti és nemzetközi honlapokhoz, elérhetőségek.

Európai Bizottság

Minden témában találunk információt az Eu-ról. Linkek, gyorskeresési lehetőség.

Európai Fejlesztési Alap (EIF)

Információ a szervezetről, tanácsok, publikációk, munkalehetőség az EIF keretein belül.

Európai Gazdasági és Szociális Bizottság

Az oldal célja az Európai Unió polgárainak tájékoztatása az EGSzB tevékenységéről.  A felhasználók megtekinthetik az összes, az EGSzB által 1990 januárja óta kiadott véleményt, hozzáférhetnek mindegyik EU intézmény, szerv és ügynökség Web-oldalához és nyomon követhetik az Európai Unió által alkalmazott politikákat megelőző konzultációs munkát. A dokumentumok az EU összes hivatalos nyelvén olvashatók.

Európai Munkahelyi Biztonsági és Egészségvédelmi Ügynökség

Hírek, események arról, hogy mi történik a a témában európai és nemzetközi szinten,  munkavédelmi szervezetekről, rendszerekről, képző szervekről ismertetők. Intézményekről tájékoztatás, munkavédelmi kiadványok, irodalomjegyzékek.

Európai Ombudsman

Általános tudnivalók, jelentések, határozatok, jogi alapok, linkek, cikkek a témával kapcsolatban.

Európai Parlament

Az Európai Parlament hivatalos magyar nyelvű oldala.

European Personnel Selection Office

Információk az Európai Intézményekben lévő karrier-lehetőségekről, választ ad a leggyakrabban feltett kérdésekre a témában, jelentkezési lehetőség.

Európai Unió Tanácsa

A Tanács a politikai döntések legfőbb központja az Európai Unióban. Az oldal az EU minden hivatalos nyelvén megtekinthető. Legfrissebb, legfontosabb eseményekről hírek.

Leonardo da Vinci program

Az élethosszig tartó tanulás pogramja. Az oldalon hivatalos dokumentumokat, más oktatásal, képzéssel kapcsolatos programok bemutatását (Tempus, Socrates, CEDEFOP...), célkitűzéseket találunk.

PLOTEUS

Európai Tanulási Lehetőségek Portálja.

European Youth Program (EYP)

Az EYP a 15-25 év közöttiek oktatási programja. Dokumentációk, publikációk az Európai Ifjúsági Program-mal kapcsolatban, célkitűzések, hasznos linkek.

Socrates program

Ismertető az EU képzési programjairól.

Bejelentkezek
Keresés a katalógusban

 

Összetett keresés