• Magyar
  • English

Matematika

American Mathematical Society (AMS)

Az 1888-ban alapított AMS szolgáltatásai a matematika területén végzett kutatást és oktatást támogatják, valamint az ösztöndíjak koordinálását célozzák meg.

Bolyai János Matematikai Társulat

A Társulat honlapja (konferenciák, versenyek, díjak, folyóiratok, kötetek). A Társulat jogelődjét nagynevű matematikusok és fizikusok alapították 1891-ben.

DE Matematikai Intézet

Információk az Intézetről, a tanszékekről (Algebra és számelmélet, Analízis, Geometriai), az oktatásról, matematikai témájú folyóiratok, egyéb hasznos linkek.

The European Mathematical Information Service

Hírek, projektek, adatbázisok, elektronikus könyvtárak, teljes szövegű cikkek.

Information and Communication System

A Math-Net egy nemzetközi információs és kommunikációs rendszer, mely megpróbálja összefogni és könnyen elérhetővé tenni a világhálón megtalálható, matematikusok számára fontos infomációkat (kutatás-fejlesztés, oktatási anyagok, matematika intézetek)

Matematika.lap.hu

Általános linkgyűjtemény a matematika területén.

Rényi Alfréd Matematikai Kutatóintézet (RAMKI)

Kutatási területek: algebra, valószínűségszámítás, diszkrét matematika, funkcionális analízis, halmazelmélet, differenciál egyenletek, topológia. Az oldalról elérhetők teljes szövegű matematikai folyóiratok, pályázati információk, nemzetközi ösztöndíjak, állásajánlatok.

Stieltjes Institute

A Stieltjes holland Matematikai Kutatóintézet honlapja. Az Intézet 4 fő kutatási területe: algebrai geometria, analízis, sztohasztika, operáció kutatások. A lapról elérhetők más, az Intézettel együttműködő egyetemek honlapja.

Bejelentkezek
Keresés a katalógusban

 

Összetett keresés